İçeriğe geç

Bartının Pumpum Çorbası Nasıl Yapılır

Pum pum çorbası nasıl yapılır?

Pumpum Çorbası – Bartın Tencereye et suyunu, soğuk suyu ve mısır ununu ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Kıvamı koyulaştıktan sonra sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir tavada çıtır ekmeği ayçiçek yağıyla kavurun. Çorbaya tuz ve karabiber ekleyin.

Pum pum çorbası nerenin?

Bu sayımızda sizlerle Bartın’ın geleneksel lezzetlerinden olan ve adını kaynatıldığında çıkardığı sesten alan pumpum çorbasının tarifini paylaşmak istiyoruz. MALZEMELER: 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 kase mısır unu.

Pum pum hangi yöreye aittir?

Pum-Pum çorbası, ait olduğu yörenin harikası, Bartın yöresine ait bir çorbadır.

Peskütan çorbası nasıl yapılır?

Geceden ıslatılan yarma buğday ve mercimek sabah haşlanır. İçine birkaç tane kemikli kıyma tanesi konur. Peskütan soğuk su ile karıştırılıp ayran kıvamına getirilir. (Peskütan yoğurdun kaynatılmasıyla hazırlanır.) Soğuk su ile hazırlanan peskütan, istenilen miktarda su ve tuz eklenerek haşlanır.

Bartın’ın neyi meşhur pum pum çorbası?

Bartın yöresine ait olan Pumpum çorbası hazırlaması oldukça kolaydır. Ana malzemeleri kavrulmuş et ve mısır unu olan bu yemek bazı yörelerde nişasta ile hazırlanır. İçinde kullanılan kavurma protein ve demir açısından oldukça zengindir.

Telbine çorbası nasıl yapılır?

Sütü tencereye koyup arpa unu ve zencefili ekleyin. Aynı zamanda zeytinyağını ekleyip topak kalmayacak şekilde çırpma teliyle karıştırın ve tencerenin dibi açılana kadar pişirin. Kaynayıp biraz koyulaştıktan sonra tencerenin ağzı kapatılır ve ardından bal eklenip karıştırılıp servis edilir.

Pırtike çorbası nerenin?

Dünya Lezzetleri | Siirt’te en sevdiğim tariflerden biri #Pırtike Çorbası #Dünya Lezzetleri #siirt #Afiyet Olsun #Yemek #Tarif #Tarifler #mükemmellezzetler… 18 Aralık 2023

Cennet çorbası nedir?

Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, gribe ve soğuk algınlığına karşı direnci artırır. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.

Haluçka çorbası nedir?

Samsun’un yöresel lezzetlerinden biri olan ve damaklarda nefis tadıyla hoş bir tat bırakan Haluçka çorbası; hamur, nohut ve tavuk etinden yapılan bir yemektir.

Kızılcık çorbası nasıl pişirilir?

Kızılcık tarhanası çorbası nasıl yapılır: İnce doğranmış soğanları bir tencerede yağda kavurun, ardından biber salçası, domates salçası ve dört bardak sıcak su ekleyin ve pişirin. Tarhanayı kaynar suya ekleyin ve sürekli karıştırın. Düşük ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.

Saray çorbası nedir?

Saray çorbası, adından da anlaşılacağı gibi Osmanlı mutfağından bir çorbadır. Bu tavuk ve baharat çorbasının büyük bir adı vardır ancak aslında yapımı oldukça kolaydır. Bu lezzetli çorbayı evinizde bulunan malzemeleri kullanarak fazla çaba harcamadan sofranızda servis edebilirsiniz.

Mısır çorbası hangi yöreye ait?

Mısır çorbası çeşitleri aslen Karadeniz bölgesine aittir.

Peskütan ne demek?

İçindeki acı su süzülüp yoğurt kıvamına gelince bazı yörelerde plastik kaplarda, bazı yörelerde ise küpler halinde saklanır. Elde edilen yoğurda “peskötan” denir.

Kelecoş çorbası nedir?

Pescutandan yapılan bir yiyecektir. Üç veya dört soğan halkalar halinde doğranır, kıyma ve sade yağ tencereye eklenir. Soğanlar ateşte pembeleşince, suda bekletilmiş pescutan eklenir. Bazı evler domates salçası ekleyip birlikte pişirir. Çorba benzeri bu yiyecek piştikten sonra şu şekilde servis edilir.

Ecevit çorbası nasıl yapılır?

Ecevit çorbası nasıl hazırlanır: Pirinci 1 saat suda bekletin, suyunu süzün, biraz daha su ekleyip pirinç kaynayana kadar pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çırpılan malzemeler pişen pirince yavaş yavaş eklenir. Daha sonra çorba kaselerine boşaltılır ve üzerine nane eklenir.

Püşürük çorbası hangi yöreye ait?

Püşürük Çorbası (VAN YÖRESİNE AİT LEZZETLİ BİR ÇORBA)

Wonton çorbası içinde ne var?

Çin mutfağına ait bir yemek olan wonton çorbası, sebzelerden ve hamurdan yapılır. Çorbanın ana malzemeleri soya sosu, susam ve hamurdur. Uzak Doğu ülkelerinde sıklıkla tüketilen bu çorba, ince kıyılmış kıyma ile zenginleştirilir.

Kızılcık çorbası nasıl pişirilir?

Kızılcık tarhanası çorbası nasıl yapılır: İnce doğranmış soğanları bir tencerede yağda kavurun, ardından biber salçası, domates salçası ve dört bardak sıcak su ekleyin ve pişirin. Tarhanayı kaynar suya ekleyin ve sürekli karıştırın. Düşük ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.

Ecevit çorbası nasıl yapılır?

Ecevit çorbası nasıl hazırlanır: Pirinci 1 saat suda bekletin, suyunu süzün, biraz daha su ekleyip pirinç kaynayana kadar pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çırpılan malzemeler pişen pirince yavaş yavaş eklenir. Daha sonra çorba kaselerine boşaltılır ve üzerine nane eklenir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort escort ankara