Bazlamanın yumuşak olması için ne yapmalı?
Bazlama hamurunu pişirirken tabanı tam pişmeden hamuru çevirip 1-2 dakika kadar sürekli pişirerek hem daha iyi kabarmasını hem de ortasının daha kolay ayrılmasını sağlayabilirsiniz.
Bazlama neden sert olur?
Önce mayayı eriyene kadar ekliyoruz ve sonra yoğururken azar azar ekliyoruz. Hamuru yoğururken ellerimizi yumruk yapıp hamuru sıkıyoruz ve ellerimiz hamurun içindeyken hamuru açıyoruz böylece iyi kabarıyor. Bu daha iyi kabarmasına yardımcı olacaktır. Hamurumuz sert olmamalı, aksi takdirde pide sert olur.
Sertleşmiş bazlama nasıl yumuşatılır?
Ekmeğiniz özellikle sertse, sarmadan önce dışını suyla fırçalayın. Daha sonra fırınınızın orta rafında bir somun ekmek için yaklaşık 30 dakika ısıtın. Daha ince ve küçük somun ekmekleriniz varsa, ekmeği 15-20 dakika ısıtmak yeterlidir.
Bazlamanın kabarması için nasıl pişirilir?
Çok sıcak veya çok soğuk su eklerseniz istediğiniz kabarık pideyi elde edemezsiniz. Bir diğer ipucu da hamuru olabildiğince yumuşak yapmaktır. Yumuşak bir hamur daha kolay kabarır. Düşük ateşte pişirirseniz yanmadan iyi pişmiş bir pide elde edersiniz.
Bazlama yaparken kapak kapatılır mı?
Son olarak üzerine un serpilir ve bir torbaya konulur veya bir kapakla kapatılır ve bir saat mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur 5 parçaya bölünür ve bir mendile yerleştirilir. Bu şekilde 5 dakika mayalanması beklenir. Son olarak sıcak bir Tefal tavada arkasının pişmesini bekleyin ve bir mendile sarın. Şimdiden afiyet olsun.
Bazlamaya süt konur mu?
Hamur için sadece birkaç malzemeye ihtiyacınız var. Un, su, tuz, maya ve kıvamı iyileştirecek bir malzeme. Yassı ekmekler yumuşak ve kabarık kıvamlarıyla bilinir. Bu nedenle kıvamı iyileştiren malzeme ılık süt, limonata veya yoğurt olabilir.
Bazlama kısık ateşte mi?
Bazlama tavada veya tepside yapıldığında, yüksek ateşte hızlıca çevirerek her iki tarafını da güzelce kızartmanız gerekir. Başka bir deyişle, evde pide yaparken hamurun kıvamını doğru elde etmek için, doğru şekillendirme ve doğru pişirme yöntemi önemlidir.
Bazlama nasıl yağlanır?
Açılan pide hamurunu ısıtılmış tavaya koyun. Ön ve arkası kabarana ve kızarana kadar pişirin. Sonra her iki tarafını eritilmiş tereyağıyla yağlayın ve pideyi ocaktan alın.
Bazlama yaparken neden kabarmaz?
Hamurun kabarmamasının en yaygın nedeni, malzemelerin gereken sıcaklıkta olmamasıdır. Yani, su ve süt gibi malzemelerin çok sıcak veya çok soğuk eklenmesi mayanın yapısını bozacak ve kabarmasını engelleyecektir. Bir diğer hata da mayaya şeker ve tuzu birlikte eklemektir.
Sertleşen hamur nasıl yumuşatılır?
Hamuru parmaklarınızın arasında yoğurarak veya ellerinizin arasında yuvarlayarak yumuşatmayı deneyebilirsiniz. Hamuru ısıtın. Hamuru mikrodalgaya koyup düşük ayarda biraz ısıtabilir veya sıcak, güneşli bir yere koyabilirsiniz. Hamur ısıyla yumuşak, soğukla sertleşecektir.
Bazlamaya kuru maya konur mu?
Mayalı kek yapmak için; Derin ve geniş bir kaseye 6 su bardağı unu koyun. Unun içine 1 paket instant kuru maya ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyip elle karıştırın. Tarifte kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml, çay bardağı ölçüsü ise 125 ml.
Bazlamanın şişmesi için ne yapmalı?
Tavaya koyduğumuz bazlamanın üzerinde fındık büyüklüğünde baloncuklar oluştuğunu gördüğümüzde ilk çevirme işlemini yapalım. Hamurumuzu süsledikten sonra üzerini bir bezle kapatıp üzerine bir poşet geçirelim ki hava sirkülasyonu olmadığı için beze kurumasın.
Bazlama kaç derecede pişer?
-Fırında pide pişirmek isteyenler için: “Pide kaç derecede pişmeli?” sorusuna cevap verelim. Fırının altını ve üstünü açıp 180 dereceye ayarlayın. Pişirme işlemi yaklaşık 20-25 dakika sürecektir.
Bazlama tavası nasıl olmalı?
Yapışmaz tava: Krep yaparken sorun yaşamamak için mutlaka yapışmaz tavaları tercih etmelisiniz. Bu sayede az miktarda yağ ile lezzetli krepler yapabilir ve kreplerin her iki tarafını da sorunsuz bir şekilde pişirebilirsiniz.
Mayalı hamurdan bazlama olur mu?
Bazlama; Maya hamuru tarifine göre hazırlanan ve geleneksel olarak fırın tepsisinde pişirilen kalın bir ekmek türüdür. Hamur bezeleri daha sonra ocakta pişirilir ve uzun bir mayalanma ve dinlenme süresinden sonra elle şekillendirilir.
Bazlama kısık ateşte mi?
Bazlama tavada veya tepside yapıldığında, yüksek ateşte hızlıca çevirerek her iki tarafını da güzelce kızartmanız gerekir. Başka bir deyişle, evde pide yaparken hamurun kıvamını doğru elde etmek için, doğru şekillendirme ve doğru pişirme yöntemi önemlidir.
Bazlama nasıl yağlanır?
Açılan pide hamurunu ısıtılmış tavaya koyun. Ön ve arkası kabarana ve kızarana kadar pişirin. Sonra her iki tarafını eritilmiş tereyağıyla yağlayın ve pideyi ocaktan alın.
Bazlama hamurunun kıvamı nasıl olmalı?
Yassı ekmekleri yumuşak yapmak için hamuru çok sert yoğurmamalısınız. Hamur yumuşak olmalı ve ellerinize yapışmamalı. Yassı ekmeklerinizi yumuşak yapmak için hamur mayalama sürecini atlamamalısınız.
Bazlama hamuru ne kadar dinlenmeli?
Hazırladığınız hamuru tencereden veya kaptan çıkarmadan önce üzerini streç film veya bir örtü ile örtün. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.
Tavsiyeli Bağlantılar: Kesici Dişler Ne Zaman Çıkar