İçeriğe geç

Turkiye Gov Tr Nedir Ne Işe Yarar

E-devletime giren biri ne yapabilir?

Şifrenizi kimseyle paylaşmayın. Şifrenizi verdiğiniz kişiler birçok kişisel bilginize erişebilir ve sizin adınıza işlem yapabilir. e-Devlet Kapısı çalışanları dahil hiç kimse sizden kişisel bilgilerinizi isteyemez, şifrenizi isteyemez, şifrenizi görüntüleyemez veya sizin adınıza şifrenizi değiştiremez.

Gov.tr nedir?

.gov, kullanımı hükümet kuruluşlarıyla sınırlı olan bir üst düzey alan adıdır (TLD). İngilizce government kelimesinin kısaltılmasıyla oluşturulmuştur.

E-devletimde para var mı?

E-devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra ana sayfanızdaki “Hizmetlerim” sekmesine tıklayın. Ardından “Param ve Varlıklarım”ı bulup tıklayın. Bu seçenek birikmiş bakiyenize erişmenizi sağlayacaktır.

e-Devlet şifresi kaç TL 2024?

Şifreyi ilk defa aldığınızda PTT işlem ücreti olarak 5 TL tahsil edecektir. İlk şifreden sonra herhangi bir nedenle PTT’den alınan her şifre için 20 TL ek ücret ödenecektir. Her şifre için ödenecek ücret tek seferlik bir ödemedir.

TC mi bilen biri ne yapabilir?

Örneğin, kimlik bilgilerinizi ele geçiren bir kişi, kimlik doğrulaması gerektiren bankalarda ve internet sitelerinde sizin adınıza işlem yapabilir, adınıza telefon hattı veya banka hesabı açabilir, kefil olabilir, hatta bir iş kurabilir.

E-devletime kimler girebilir?

15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Mavi Kart sahipleri (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28. maddesi uyarınca yabancı ülke vatandaşı olanlar), Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarınca verilmiş yabancı kimlik numarasına sahip yabancılar şifre alabilirler.

Gov.tr’yi kim kullanır?

.gov: Devlet kurumları tarafından kullanılır.

Türkiye.gov.tr nedir?

E-Devlet Kapısı devletin kısaltmasıdır. www..tr.

Gov hangi alanlarda kullanılır?

“.gov”: Kamu kuruluşları için. “.edu”: Eğitim kurumları için. “.tr”: Türkiye’ye özgü alan adları için.

E-devlette bankadaki para görünür mü?

E-devlet kapısı hizmeti olan “Banka Bulma Sorgulama” ile kolayca öğrenebilirsiniz. E-devlet kapısı hizmetleri için www..tr adresine girip web sitesindeki arama çubuğuna “Mevduat/Sermaye Fon Hesabı ile Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete erişebilirsiniz.

E-devlette nelere bakabilirim?

E-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirebileceğiniz bazı işlemler: SGK hizmet bildirimi, SGK emeklilik bilgileri, Adalet Bakanlığı dosya takibi, vergi borcu sorgulama, araç sorgulama, elektronik üniversite kaydı, mobil bağlantı sorgulama, IMEI kaydı ve daha fazlası…

Tüm banka borçlarımı nasıl öğrenebilirim?

Hak sahiplerimiz, “5543 Sayılı Düzenleme Kanunu ve Mülga 2510 Sayılı Düzenlemeye Tabi Borç Sorgulama” adı verilen e-Devlet portalını kullanarak; toplam borçlarını, ödedikleri tutarları, kalan taksit tutarlarını ve ödeme tarihlerini takip edebilirler.

PTT’ye gitmeden e-devlet şifresi alınır mı?

Daha önce www..tr adresine kayıt yaptırdıysanız ve cep telefonu numaranızı doğruladıysanız PTT’ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısıysanız bunlardan biriyle sisteme giriş yapabilir ve dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.

Ölen kişinin e-devleti ne zaman kapanır?

KİŞİNİN ÖLÜMÜNDEN HEMEN SONRA, ŞİFRELERİ BİLİNİYORSA; EMEKLİLİK VEYA HAYAT SİGORTASI, BELGESEL BİLGİLER, VB. Daha sonra elde edilmesi zor olan bilgilere ulaşılabilir. Ölüm belgesi sunulduktan ve kayıtlara resmi olarak girildikten SONRA sisteme artık erişilemez.

E-devlet şifresi avukata verilir mi?

Avukatın kimliğini ibraz etmesi ve e-devlet kapısı taahhütnamesinin avukat tarafından imzalanması halinde vekaletname yerine e-devlet şifresi alınabilmektedir.

E-devletime giriş yapılmış ne yapmalıyım?

Daha önce e-Devlet Kapısı’na şifresiyle giriş yapıp cep telefonu numarasıyla kayıt ve doğrulama işlemi gerçekleştiren vatandaşlarımız; e-Devlet şifrelerini unutmaları halinde PTT şubelerine veya TÜRKSAT Kablo şubelerine gitmelerine gerek kalmadan @ekapi üzerinden şifrelerini hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde yenileyebilecekler.

e-Devlet üzerinden neler yapılabilir?

e-Devlet portalı üzerinden vatandaşlar SGK ekstresi, sabıka kaydı ekstresi, öğrenci belgesi, miras sorgulama, IMEI sorgulama ve KYK başvurusu gibi çeşitli işlemleri gerçekleştirebilmektedir. e-Devlet’e giriş yapmak için “E-Devlet Kapısı Devlet” kısayolunu kullanabilirsiniz | www..tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kimlik bilgilerim başkasının eline geçti ne yapabilirim?

Kimlik bilgileri çalınan bir kişi derhal Başsavcılığa başvurmalıdır. Başvuru yapılırken faili tespit edilmeli ve ayrı bir suç duyurusunda bulunulmalıdır. Suçlular IP numaralarından tespit edilerek yakalanabilir.

e-Devlet şifresini çalınırsa ne olur?

Şifrenin unutulması veya kaybolması durumunda, e-Devlet Kapısı profilinde cep telefonu ve e-posta bilgilerini girmiş olan kullanıcılar şifrelerini sıfırlayabilirler. Profilde belirtilen cep telefonuna SMS olarak gönderilen doğrulama kodunu girerek yeni bir şifre oluşturulabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort