Yoğurtla yapılan kek kabarır mı?
Evde süt olmadığında veya daha yumuşak bir kek yapmak istediğimizde yoğurt devreye girer. Kekinizin iç dokusunu koyulaştırır ve kıvamını hafif nemli ve pürüzsüz hale getirir. Tatlı kokusuyla yiyen herkesi büyüler. Çayın en iyi arkadaşı olur.
Kekte yoğurt ne işe yarar?
Kek karışımı hazırlarken süt kullanırsanız karışım daha sıvı olacaktır. Pişirdikten sonra daha kabarık, daha kabarık bir kek elde edersiniz. Yoğurt kullanırsanız daha yoğun, hafif nemli kıvamda lezzetli kekler elde edersiniz.
En güzel kek sütle mi yoğurtla mı?
Basit kekler için, kakao, tarçın, havuç veya diğer aromatik baharatlarla, az şekerli ve güçlü bir kabarma beklenen kekler için süt tercih edilmelidir. Öte yandan, daha yoğun bir kıvama sahip olması amaçlanan ve sos veya şerbet eklenecek keklere yoğurt eklenmelidir.
Kekin kabarması için ne yapmak gerekir?
Kabartma tozu ve karbonat, kekinizin kabarmasını sağlayacak önemli malzemelerdir. Doğru miktarları kullandığınızdan emin olun. Genellikle, bir su bardağı un için 1 tatlı kaşığı kabartma tozu yeterlidir. Bu oranı doğru tutmak, kekinizin kabarmasını kontrol etmenize yardımcı olacaktır.
Süt olmadan yoğurtla kek yapılır mı?
En kolay kek tariflerinden biri! Süt veya yoğurt, kabarmasını engellemez. Su ve yağ, kekinize lezzetli bir doku kazandırmak için yeterlidir. İsterseniz kek karışımınızı kuru üzüm, ceviz ve fındık gibi farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
1 su bardağı süt yerine ne kadar yoğurt konulur?
Belirtilen miktardaki süt veya yoğurt ortalama 4 gr protein, 6 gr karbonhidrat, 4 gr yağ içerir ve 76 kalori enerji sağlar. Örnek: 1 bardak süt içmiyorsanız, bunun yerine 1 bardak yoğurt yiyebilirsiniz.
Hamura süt mü yoğurt mu?
Genellikle oda sıcaklığında süt tercih edilir. Sütle yapılan donut hamuru daha hafif ve yumuşak bir kıvama sahip olabilir. Yoğurt, donut hamuruna yoğunluk ve hafif ekşi bir tat katar. Yoğurt, hamurun daha hızlı kabarmasına yardımcı olabilir, böylece hamur daha çabuk hazır olur.
Süt mü yoğurt mu?
Yoğurt sütten daha fazla kalsiyum içerir ve ayrıca ek PROBİYOTİKLER ile bağışıklık sisteminizi destekler. 🌟 YOĞURT, sütün sunduğu her şeyi sunar ve bunun da ötesinde sindirimi kolaylaştırır ve bağırsak sağlığını iyileştirir. Bu kemiklerinizi güçlendirir!11 Mayıs 2024
Poğaça sütle mi güzel olur yoğurtla mı?
Yoğurt hamurun nemini artırır ve böreği daha kabarık ve lezzetli hale getirir. Sert bir hamur elde etmek istiyorsanız yoğurt yerine daha az sıvı içeren bir tarif kullanabilirsiniz.
Kekin sünger gibi olması için ne yapmalı?
Hava sirkülasyonu olmadan çalışan fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişirirken fırına su dolu bir tepsi koyarsanız yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca katıların sıvılara oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.
Kekin unu az olursa ne olur?
Çok fazla un varsa kekiniz sert olur ve çok fazla kabarmaz. Çok az un varsa, kabardıktan sonra çöker! 4- Fırına koyduğunuz keki 25 dakika bekletin, bu yüzden fırın kapağını açıp kontrol etmenize gerek yok!
Kekin çökmemesi için ne yapılmalı?
Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açın. Fırını kapatın ve sıcaklığın yavaş yavaş değişmesine izin verin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Daha sonra çıkarın ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
Kek fanda mı pişer fansız mı?
*Kek fırına koyulduktan sonra ilk 20 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. *Kek sıcak havada pişirilmemelidir, aksi takdirde kekiniz kurur ve sertleşir. *İlk 30 dakika 180 derecede, son 20 dakika 170 derecede pişirilmesi önerilir.
Kek neden eşit kabarmaz?
Fırının pişirme performansı, ısıyı eşit şekilde dağıtamaması, kapağın tam kapanmaması ve ısı tutma sorunları kekinizin hava kaybetmesine neden olabilir. Özellikle daha hızlı pişirmek için konveksiyon programlarında pişirdiğiniz keklerde bu sorunu yaşamanız mümkündür.
Keke 2 paket kabartma tozu konur mu?
Yumurta ve şekeri en az 10 dakika kadar kabarana ve şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Daha sonra 1 su bardağı sıvı yağ, ardından sütü ekleyip bir kez çırpıyoruz, 2 paket kabartma tozu, elenmiş un ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpıyoruz. Bu süre maksimum 1 dakikadır.
Kabartma tozu olmadan kek kabarır mı?
Kabartma tozu genellikle kek hamurlarında kullanılır, ancak karbonat da keklerin çok iyi kabarmasını sağlar. Kabartma tozu kullanırken kek hamurunuza limon suyu veya soda gibi asidik malzemeler eklemeyi unutmayın.
Islak keke yoğurt girer mi?
Islak kek (brownie) tarifi nasıl yapılır? Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Şeker tamamen eridikten sonra sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra kakao ve vanilyayı ekliyoruz.
Kek kaç derecede kabarır?
En önemli ipucu fırınınızın ayarıdır. Kesinlikle fansız çalıştırmalıyız ve fan asla çalışmamalıdır. Yüksek ve düşük ayarda olmalı ve 180 dereceye önceden ısıtılmış olmalıdır.
Hamura yoğurt yerine süt konur mu?
Süt ve yoğurt farklı yağ ve su oranlarına sahiptir. Bu nedenle yoğurt kullanılan tariflerde süt birbirinin yerini almaz ve süt kullanılan tariflerde yoğurt birbirinin yerini almaz ve aynı işlevi görmez.